Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

VOM Puppy valpfoder 500gr

  • 27 kr

Denna produkt finns endast i butiken i Ånge. Välkommen in!

Dela
Leverantör: VOM og hundemat

 En naturlig start på ett långt hundliv

Från den första givan med fast föda är valpen naturligt anpassad till en köttbaserad kost. Vargvalpar slickar vargmamman i munnen som kräks upp sitt senaste byte till de små. På samma sätt slickar valpar sin mamma i munnen och får sin första smak av något annat än modersmjölk. 

Valpens energibehov varierar kraftigt beroende på ras, miljö, stress och aktivitetsnivå vilket gör att det är viktigt att man provar sig fram till vad som är den perfekta dagsransonen. 

Vom og Hundemat har utvecklat en produkt till valpar som består av kyckling, nötvom, lax, ägg och nötlever. Mixen ger valpen rikligt av de nödvändiga näringsämnen och tar speciellt hänsyn till valpens protein och energibehov.

Fodring

Valpfodret kan ges separat eller i kombination med andra valpfoder (torrfoder eller våtfoder) från 3-4 veckors ålder och till att hunden vuxit färdigt. Valpfodret är också lämpligt för dräktiga eller digivande tikar.

Rätt utfodringsmängd

För rätt utfodringsmängd så kan fram till att din hund nått ca 40% av förväntad vuxenvikt ge 4-5% av dess kroppsvikt i dagsranson. Från det att valpen uppnått 40% och till dess den uppnått 80% av vuxenvikt minskar man något till 3,5% av kroppsvikten. Därefter kan du ge din hund ca 2% av dess kroppsvikt per dag.

Aptit

Var noga med att ta hand om valpens aptit, den bör äta när det erbjuds mat. Äter inte valpen ska du ta bort maten. Fall inte för frestelsen att ständigt erbjuda hunden ”läckerheter”. Valpen ska vara i gott hull utan att vara överviktig.

Protein15 %
Fett16 %
Kolhydrater0 %
Torrsubstans33-35 %
Aska5 %
Kalcium0,9 %
Fosfor0,6 %
OE*2050 kcal/kg
OE* från fett71 %
OE* från protein29 %